REVIEW – CHANEL 226 TISSÉ RIVOLI

chanel

Wat mij betreft zijn er een aantal paradepaardjes wanneer het gaat om luxueuze make-upmerken. Chanel hoort zeker in dat rijtje, maar geldt dat ook voor de kwaliteit van deze prachtige oogschaduw quattro?

20151130_144901

De verpakking ziet er prachtig elegant uit zoals ik dat van Chanel gewend ben, zo zit dit palletje verpakt in een stevig kartonnen doosje en voorzien van handleiding (ja, je leest het goed) en een beschermhoesje. Aan alles voel en ruik je dat het een duur product is.

Dit palletje bevat 4 kleuren en Chanel claimt dat de kleuren bestaan uit twee ombre shades, een illuminate highlight en een intensify shade.

20151130_144945

In de pan zien de oogschaduws er heel mooi uit, als ik het goed begrijp zijn het géén gebakken oogschaduws al doet de uitstraling dat wel vermoeden. De kleurtjes zijn er heel glanzend uit, ideaal dus voor een natural partylook!

20151130_144915

De swatches vallen me stiekem toch wel een klein beetje tegen. Van zo’n duur product verwacht ik namelijk ook een uitstekend pigment, alsof ik de kleur niet eens zou hoeven aan te raken. Helaas is dit niet het geval en moet ik toch redelijk m’n best doen om goede swatches te maken. De swatch links (rechtsboven in het palette) is nauwelijks te zien, al denk ik wel dat deze als highlight heel mooi zou kunnen staan in de binnenste ooghoek. De tweede en derde kleur (linksboven & linksonder) hebben daarentegen wel een goed pigment en zien er nogal metallic uit. De laatste kleur (rechtsonder) valt helaas een beetje dofjes uit.

20151130_145428

1: rechtsboven – 2: linksboven – 3: linksonder – 4: rechtsonder

Dit is voor mij typisch een geval van hebben om te hebben. Als het merk Chanel er niet op had gestaan (hoe erg het ook klinkt) vraag ik me af of ik er überhaupt naar omgekeken zou hebben. De kleuren zien er prachtig uit maar de swatches laten blijken dat duur niet altijd een goede kwaliteit hoeft te betekenen.

En nee, de swatches zijn niet dramatisch slecht, maar voor een oogschaduw quattro die €50,90 kost had het pigment beter gemogen! Maar ondanks de tegenvallende swatches ben ik evengoed blij dit product toe te mogen voegen aan mijn stash, al is het maar om te kunnen zeggen dat ik eigenaar ben van een Chanel-palette. Maar wil je meer betalen voor een goede kwaliteit, dan zou ik dit product van Chanel overslaan.

Dit product is o.a. te koop bij Douglas en kost €50,90

Zou jij high-end makeup kopen voor het merk?

Advertenties

5 gedachtes over “REVIEW – CHANEL 226 TISSÉ RIVOLI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s